Ingrediente:
- 2 dovlecei
- 1 morcov
- 1 ceapa mai mare
- 200 g cus cus
- 3 oua
- 300g branza de vaci
- 300 ml de lapte sau smanatana
- 1 legatura de marar
- sare, piper, boia iute, curry
Se curara si de dau pe razatoare dovleceii si morcovul. Ceapa se taie cubulete. Intr-un vas se pune o cantitate mica de ulei si se caleste ceapa. Cand devine aurie se adauga si morcovul si dovleceii. Se calesc cam 5-10 minute si se adauga sare, piper si alte condimente dupa gust.Cand sunt gata se lasa deoparte. Intr-un vas separat se pune la fiert apa cu un varf de sare. Cand clocoteste se adauga cus-cus-ul. Se fierbe pana se umfla. Se spala cu apa rece si se lasa deoparte. Intr-un alt vas incapator se adauga oualele, branza de vaci si smantana, se omogenizeaza.
Se adauga legumele calite si cus-cus-ul. Daca se considera ca mai e nevoie de condimente se adauga acum. Se toaca fin o legatura de marar si se adauga la compozitie. Toata compozitia se toarna intr-un vas termo-rezisten si se da la cuptor aproximativ 45-50 de minute, sau pana se rumeneste.
Se poate servi simpla sau pe post de garnitura alaturi de un gratar.
Pofta mare!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu