miercuri, 20 iulie 2011

Inghetata de casa

 Ingrediente:
  • 1 l smantana
  • 900 ml frisca
  • 200 ml lapte
  • 3 galbenusuri
  • 1 kg capsuni
  • 1 baton de vanilie
  • 4-5 linguri de cacao
  • 450 g zahar pudra.
Se imparte cantitatea de smantana si frisca in trei parti egale, in 3 vase diferite. Se spala si se curata capsunile si se paseaza pana devin piure.
Intr-unul din vase se adauga capsunile facute piure, iar al doilea linguritele de cacao. Se adauga zaharul pudra  si se amesteca bine, pana compozitia devine omogena. Se da la congelator minim 2-3 ore.
Pentru inghetata de vanilie se pune laptele la fiert cu batonul de vanilie, si se fierbe 5 minute dupa ce a clocotit. Cand s-a mai racit laptele se adauga peste zaharul frecat cu galbenusurile, smantana si frisca si se amesteca bine. Se da la rece 2-3 ore. Se servesc in diferita combinatii in functie de preferinta fiecaruia.


Pofta mare!



Subscribe to Our Blog Updates!




Share this article!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Return to top of page
Powered By Blogger | Design by Genesis Awesome | Blogger Template by Lord HTML