- 1 kg vinete
- 8-10 cartofi mari
- 400 g carne tocata
- 2 cepe
- 1 kg rosii
- 2 ardei grasi
- sare, piper, condimente dupa gust.
Se spala vinetele, se taie rondele cu grosimea de 2 cm. Rondelele se presara cu sare grunjoasa si se lasa intr-o cratita, sa iasa sucul iute din ele. Vinetele se lasa cu sare aproximativ 30 min, apoi se scurge tot sucul lasat de vinete si se spala rondelele. Se pune ulei intr-o tigaie si se incinge. Se prajesc rondelele de vinete, pe ambele parti, cam 1-2 minute, nu este necesar sa se rumeneasca.
Se pregateste carnea pentru musaca: se caleste in ulei cu ceapa tocata, ardeiul taiat felii, 1/2 lingurita de sare si piper. Pentru musaca se poate folosi carne de porc, vitel sau piept de pui.
Pofta mare!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu