miercuri, 6 iulie 2011

Musaca cu vinete

Ingrediente:
  • 1 kg vinete
  • 8-10 cartofi mari
  • 400 g carne tocata
  • 2 cepe
  • 1 kg rosii
  • 2 ardei grasi
  • sare, piper, condimente dupa gust. 

Se spala vinetele, se taie rondele cu grosimea de 2 cm. Rondelele se presara cu sare grunjoasa si se lasa intr-o cratita, sa iasa sucul iute din ele. Vinetele se lasa cu sare aproximativ 30 min, apoi  se scurge tot sucul lasat de vinete si se spala rondelele. Se pune ulei intr-o tigaie si se incinge. Se prajesc rondelele de vinete, pe ambele parti, cam 1-2 minute, nu este necesar sa se rumeneasca.
Se pregateste carnea pentru musaca: se caleste in ulei cu ceapa tocata, ardeiul taiat felii, 1/2 lingurita de sare si piper. Pentru musaca se poate folosi carne de porc, vitel sau piept de pui.

Se pune intr-o cratita sau vas termorezistent un strat de vinete, apoi un strat de carne, un strat de rondele de cartofi si se repeta pana se termina ingredientele. Este preferabil ca ultimul strat de musaca sa fie de vinete. Deasupra se aseaza rosiile taiate rondele, se presara parmezan sau branza rasa, sau se bate un ou si se intinde peste rosii. Se da apoi musacaua la cuptor, circa 30 - 40 minute.


Pofta mare!



Subscribe to Our Blog Updates!




Share this article!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Return to top of page
Powered By Blogger | Design by Genesis Awesome | Blogger Template by Lord HTML