sâmbătă, 14 decembrie 2013

Sos thailandez dulce iute

Ingrediente:
  • 6-8 ardei iuti uscati;
  • 200 ml apa;
  • 50 gr zahar;
  • 1 lingura amidon;
  • 2 catei usturoi;
  • 50 ml otet de orez;
  • 1/2 lingurita sare.
Se curata partial ardeii de samburi (cu cat vor fi mai multi samburi cu atat va fi mai picant). Se adauga apa fierbinte peste ardei si se lasa asa aproximativ 15 minute.

Se scurg de apa ardeii si se piseaza impreuna cu usturoiul pana se obtine o pasta.
Se pune la fiert apa impreuna cu otetul si zaharul. Se amesteca pana se dizolva zaharul apoi se adauga pasta de ardei. Se fiarbe aproximativ 2-3 minute. Se adauga amidonul dizolvat in 3 linguri apa rece si se fierbe pana cand sosul se ingroasa.

Se lasa la racit, apoi se poate servi la diferite preparate.
Pofta mare!



Subscribe to Our Blog Updates!




Share this article!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Return to top of page
Powered By Blogger | Design by Genesis Awesome | Blogger Template by Lord HTML