marți, 10 decembrie 2013

Melcisori cu scortisoara si nuca

In perioada de iarna ma simt inspirata sa folosesc anumite ingrediente pe care in mod normal nu le folosesc decat foarte rar. Ma refer la scortisoara, mirosul de scortisoara in casa in perioada de iarna ma incanta. 

Ingrediente:
  • 1 pachet de aluat fraged
  • 200-300 de nuci maruntite
  • 200 g unt
  • 100 g zahar pudra
  • 2-3 lingurite de scortisoara
Se lasa la dezghetat pachetul de aluat cat sa se poata lucra cu el. Intr-un vas se amesteca untul cu zaharul si scortisoara. 
  
Se intinde foaia de aluat pe spatiul de lucru. Se intinde peste aluat compozitia de scortisoara. Deasupra se presara nuca. Se ruleaza si se taie ruloul in felii groase de aproximativ 2 cm.
Se aseaza melcisorii in tava tapetata cu hartie de copt lasand distanta intre ei pentru ca vor creste putin la copt. Se dau la cuptorul incins aproximativ 20-30 minute sau pana se rumenesc.

Se servesc calzi, alaturi de o cana de ceai si o carte buna.

Pofta mare!



Subscribe to Our Blog Updates!




Share this article!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Return to top of page
Powered By Blogger | Design by Genesis Awesome | Blogger Template by Lord HTML