duminică, 1 decembrie 2013

Briose cu portocale

Mania brioselor revine.
De data aceasta cu arome specifice sezonului de iarna. Astazi va propun briose cu portocale.

Ingrediente:
  • 2 oua
  • 200 g zahar
  • 100 ml ulei
  • 200 ml iaurt
  • coaja de la 2 portocale
  • esenta de portocale
  • 300 g faina
  • 1 plic de praf de copt
Se bat spuma oualele cu zaharul pana se dizolva zaharul. Se adauga treptat uleiul (ca la  maioneza).
Se adauga iaurtul si se omogenizeaza bine compozitia. Se adauga coaja de la portocale data pe razatoarea fina si esenta de portocale.
Se incorporeaza faina si praful de copt. Se toarna compozitia in tava speciala pentru briose, in care am asezat forme din hartie pentru briose,  aproximativ trei sferturi din inaltimea formelor.
Se coc la cuptorul bine incins aproximativ 25-30 minute, sau pana devin aurii. Se servesc simple sau alaturi de o cana din ceaiul favorit.

Pofta mare!



Subscribe to Our Blog Updates!




Share this article!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Return to top of page
Powered By Blogger | Design by Genesis Awesome | Blogger Template by Lord HTML