- 600 g spata porc
- 250 g ananas din conserva
- 1-2 ardei gras
- 1 ceapa medie
- 1-2 catei usturoi
- 2 linguri pasta de tomate
- 100 g zahar
- 2 lingurite sos soia
- 2 linguri amidon
- sare, piper dupa gust.
Se spala si se taie carnea in cubulete, care se marineaza 30 minute intr-un amestec format din: usturoi tocat, sare, piper, sos soia si 1 lingura amidon. Se taie ceapa julien, ardeii fasiute si ananasul cubulete. Se prajeste pe ambele parti, se adauga treptat, ceapa, ardeii si la sfarsit ananasul.
Sosul se realizeaza prin caramelizarea zaharului, care se stinge cu sucul de ananas ramas in conserva, suc peste care s-a adaugat 1 lingura de amidon.
Adaugam sosul peste legumele calite si cubuletele de carne si lasam sa fiarba la foc mediu 5 minute. Se adauga pasta de tomate si mai lasam la fiert inca 5-7 minute.
Se serveste cald pe un pat de orez fiert.
Pofta mare!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu