sâmbătă, 14 iulie 2012

Tarta de vara cu caise

Ceva dulce dar racoritor pentru toata familia.

Ingrediente:
Pentru blat:
  • 300 g faina
  • 1 ou
  • 1 galbenus de ou
  •  150 g de unt
  • 1 lingurita praf copt
  • sare
 Pentru crema:
  • 10-12 caise
  • 500g branza de vaci
  • 100ml smantana dulce
  • 3 oua
  • 4 linguri de zahar
  • 2 pliculete zahar vanilat
Se amesteca faina cu praful de copt, si varful de sare. Se formeaza o adancitura in mijloc unde se toarna oualele. Se framanta toate ingredientele si se adauga treptat cubulete de unt. Se acopera aluatul si se da la rece 30 minute. Apoi se intinde aluatul intr-o forma rotunda, unsa si tapetata cu hartie de copt. Se inteapa cu furculita din loc in loc si se coace la foc mediu aproximativ 10-15 minute. 
Intre timp se amesteca branza de vaci cu smantana, zaharul si zaharul vanilat. Se incorporeaza oualele unul cate unul in compozitie, care se toarna apoi peste blat. Se aseaza jumatatile de caise spalate peste crema de barnza si se da la cuptor 40-45 minute.

Pofta mare!



Subscribe to Our Blog Updates!




Share this article!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Return to top of page
Powered By Blogger | Design by Genesis Awesome | Blogger Template by Lord HTML