luni, 23 iulie 2012

Dulceata de caise

Sezonul dulceturilor este in toi, si din camara nu putea lipsi dulceata de caise.

Ingrediente:
  • 4 kg caise fara samburi
  •  4 kg zahar 

Se spala bine fructele si se scot samburii. Se pun fructele intr-un vas incapator si se toarna deasupre zaharul. Pentru ca fructele nu prea lasa zeama, se lasa amestecul cateva minute pana se formeaza un pic de sirop pe fundul vasului si abia apoi se pune pe foc mic. Se amesteca cu grija dulceata pentru a nu sfarama fructele. Periodic se ia spuma formata la suprafata astfel incat dulceata sa ramana curata.
Cand dulceata s-a legat, se ia oala de pe foc si se lasa putin la racit. Se toarna dulceata in borcane cu filet. Se depoziteaza borcanele in camara pana este timpul sa preparam bunatati cu dulceata.

Pofta mare!



Subscribe to Our Blog Updates!




Share this article!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Return to top of page
Powered By Blogger | Design by Genesis Awesome | Blogger Template by Lord HTML