marți, 17 aprilie 2012

Pasca

Desertul traditional in aceasta perioada este Pasca, aluat de cozonac si umplutura de placinta cu branza. Simplu ca aspect, dar delicios.

Ingrediente:

 Pentru aluat:
  • 550 g faina
  • 125 ml apa calduta
  • 125 ml lapte caldut
  • 80g unt topit
  • 150 g zahar tos
  • 1 pliculet drojdie uscata
  • 2 galbenusuri
  • un praf de sare
Pentru umplutura:
  • 300g branza dulce de vaca (sau urda)
  • 1 pliculet zahar vanilinat
  •  4 oua
  • 100g stafide
  • 2 fiole esenta de rom

Stafidele se pun intr-un bol, si se acopera cu apa peste care turnam esenta de rom.Se lasa sa se inmoaie 30 minute – 1 ora, dupa care se scurg.
Se pune branza dulce de vaca intr-un castron,  se adauga zaharul tos, zaharul vanilinat, stafidele, ouale si amestecam cu un tel pana la omogenizare.

Intr-un castron mare, se pune faina, mijlocul fainii se face o gaura si seadauga drojdia, zaharul tos, zaharul vanilinat, galbenusurile, untul topit, apa calduta, laptele caldut si un praf de sare. 
Se framanta incet, incet timp de 20-30 minute, pana se obtine un aluat care nu se lipeste. 
Se acopera aluatul cu un prosopel curat si se lasa la dospit intr-un loc caldut, pentru aproximativ 1 ora.
Se imparte aluatul in 2 parti, una mai mica si una mai mare. Partea ceam mai mare se intinde o foaie rotunda, care va fi partea de jos a prajiturii. Se aseaza intr-o forma tatetata cu hartie de copt. Si se inteapa cu o furculita din loc in loc foaia de aluat pentru a creste uniform.
Cealalta parte de aluat se imparte in 2 parti, o parte se ruleaza si se aseaza ca margine pentu foaia deja asezata in forma. Cealalta parte se intinde pe suprafata de lucru si se decupeaza fasii plate cu care vom orna pasca.
Se toarna in mijloc umplutura de branza dulce, adaugam fasiile de aluat pregatit in prealabil si introducem pasca in cuptorul preincalzit pentru 45 – 50 minute, la foc mic spre mediu.

Pofta mare!



Subscribe to Our Blog Updates!




Share this article!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Return to top of page
Powered By Blogger | Design by Genesis Awesome | Blogger Template by Lord HTML