marți, 24 aprilie 2012

Aripioare cu sos dulce

O combinatie inedita de gusturi, pe care am gasit-o intr-o revista (din pacate am uitat care).

Ingrediente:
  • 500 g aripioare de pui
  • 100 g prune uscate
  • 1 mar
  • 2 linguri de miere (sau zahar brun)
  • 2 linguri de otet din vin rosu
  • 1 lingura cu sos de soia
  • 3 linguri ulei de masline
  • cimbru
  • sare si piper

Se spala bine aripioarele, se condimenteaza cu sare piper si alte cindimente dupa gust si se pun in ulei incins la rumenit.
Intre timp se curata marul si se feliaza. Prunele uscate se fierb 5 minute la foc mic.

Dupa ce s-au rumenit aripioarele se scot pe un platou si se mentin calde. In tigaia in care s-u rumenit aripioarele se adauga: mierea, sosul de soia, otetul de vin rosu, feliile de mar si prunele.
Cand feliile de mar devin aurii se adauga si aripioarele si se mai tine totul pe foc 5-10 minute.
Se serveste cald alaturi de un pahar de vin

Pofta mare!



Subscribe to Our Blog Updates!




Share this article!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Return to top of page
Powered By Blogger | Design by Genesis Awesome | Blogger Template by Lord HTML