vineri, 3 februarie 2012

Briose si ciocolata calda

 Vremea extrem de friguroasa din ultimele zile, m-a indemnat sa prepar ceva imbietor care sa poata fi servit cu o ciocolata calda, si ce putea fi mai potrivit decat briose?

 Ingrediente:
  • 2 oua 
  • 200 gr zahar 
  • 200 ml ulei 
  • 300 ml iaurt
  • sucul si coaja de la o lamaie 
  • 400 gr faina 
  • 1 plic praf de copt 
  • 500 g visine (din compot, proaspete, sau congelate)
  • 200 g stafide
 

Se amesteca bine oule cu zaharul cu mixerul pana compozitia isi dubleaza volumul. Se adauga uleiul cate putin, apoi coaja de la lamaie si lamaia stoarsa. Se adauga iaurtul si se amesteca in continuare. Se adauga praful de copt si faina. Se adauga visinile si stafidele si se incorporeaza cu miscari usoare in aluat.
Tava speciala penreu briose se unde cu unt si se umple cu aluat fiecare loc pentru briosa.
Se da la cuptor aproximativ 30 minute sau pana devin aurii.
Se lasa la racit 30-60 minute, apoi se servesc alaturi de o cana mare de ciocolata calda.

 Pofta mare!



Subscribe to Our Blog Updates!




Share this article!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Return to top of page
Powered By Blogger | Design by Genesis Awesome | Blogger Template by Lord HTML