sâmbătă, 22 ianuarie 2011

Alba ca zapada

O prajitura tocmai buna pentru zilele de iarna, cand natura este acoperita cu o patura alba, pufoasa de fulgi de nea.

Ingrediente:
Foi:
  • 300 g de faina
  • 70 g unt
  • 70 gr zahar pudra
  • 1 ou
  • 1 paharel de lapte
  • 1 pliculet praf de copt
Crema:
  • 200 g unt
  • 200g zahar pudra
  • 300g lapte
  • 2 linguri de faina (sau amidon)
  • sucul de la o lamaie
Pentru foi se amesteca toate ingredientele pana rezulta un aluat tare, bun de intins in foi. Se lasa aluatul la rece 30 min si apoi se fac foile. Se coc foile pe spatele unei tavi.
Pentru crema se amesteca laptele cu faina si se pune pe foc si se amesteca continuu pana se face o crema moale. Se lasa la rece 15 min. Se adauga untul si sucul de la lamaie si zaharul.
Se alterneaza foile cu straturi de crema. se lasa la rece peste noapte. A doua zi se taie in bucatele si se pudreaza cu zahar pudra.
 
Sa aveti pofta!




Subscribe to Our Blog Updates!




Share this article!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Return to top of page
Powered By Blogger | Design by Genesis Awesome | Blogger Template by Lord HTML