joi, 21 noiembrie 2013

Tarta rustica cu prune

Prunele alaturi de pere, gutui si dovleac sunt reprezentative pentru toamna asa ca azi va propun o tarta.
Ingrediente:

Aluat:
  • 250 ml iaurt
  • 6 linguri de zahar
  • 6 linguri de ulei
  • 1 plic de praf de copt
  • 250-300 g faina

Umplutura:
  • 1 kg prune
  • 4 linguri zahar pudra
  • suc de lamaie
Se spala si se curata de samburi prunele. Se pun intr-un vas incapator impreuna cu zaharul si sucul de lamaie.
Intre timp se pregateste aluatul.
Intr-un castron se amesteca iaurtul impreuna cu zaharul, uleiul, praful de copt si faina pana de omogenizeza.
Se da la rece 30 minute. Se unge o forma de tarta cu unt sau ulei si se tapeteaza cu putina faina. Se intinde aluatul in forma si deasupra se adauga fructele.
Se da la cuptorul bine incins aproximativ 40 minute, sau pana se rumeneste. Se serveste simpla sau alaturi de o cupa de inghetata de vanilie sau cu caramel si nuci.


Pofta mare!



Subscribe to Our Blog Updates!




Share this article!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Return to top of page
Powered By Blogger | Design by Genesis Awesome | Blogger Template by Lord HTML