joi, 28 noiembrie 2013

Tarta cu mac si pere

O prajitura cu un gust deosebit de aromat si foarte inedit.
Ingrediente:
Aluat:
  • 250 g faine
  • 120 g unt
  • 2 linguri apa rece
  • 1 ou
  • 2 linguri cu zahar
Umplutura:
  • 300g mac
  • 200 ml lapte
  • 100 g zahar
  • 2 oua
  • 5 pere proaspete
  • esenta de vanilie
Se amesteca faina cu untul, zaharul pana se omogenizeaza aluatul. Se adauga oul batut in prealabil, cele 2 linguri de apa si se amesteca bine. Se da la frigider pentru 30 de minute.

 Se spala macul cu grija. Intr-un vas se pune laptele pe foc mic, se adauga macul, oualele batute si zaharul.
 
Se lasa la fiert, amestecand din cand in cand, pana este absorbit tot laptele. La sfarsit se adauga esenta de vanile, se stinge focul si se lasa la racit

Se tapeteaza cu faina o tava de tort cu fund detasabil. Se intinde o foaie de aluat si se acopera fundul formei precum si marginile. Se inteapa din loc in loc aluatul si se da la cuptorul bine incins 15-20 minute.
 

Se spala si se curata perele. Peste aluatul de tarta se adauga umplutura de mac si feliile de pere. Se mai coace aproximativ 30-40 minute.

Pofta mare!



Subscribe to Our Blog Updates!




Share this article!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Return to top of page
Powered By Blogger | Design by Genesis Awesome | Blogger Template by Lord HTML