vineri, 11 mai 2012

Supa de pui cu galuste

 Ingrediente: 

  • un pui 
  • 2 morcovi  
  • 1 pastarnac  
  • 2 cepe  
  • 2oua  
  • gris  
  • sare
  • o legatura patrunjel 
Se spala bine puiul si se pune la fiert excluzand pulpele si aripile, impreuna cu legumele curatate si spalate. 
Se urmareste sa se ia spuma si se adauga in timpul fierului un praf de sare.
Dupa fierbere se scot cepele si pastarnacul si se reduce focul.Intre timp se prepara galustele din oua, gris si sare.
 
Consistenta galustelor sa nu fie nici prea moale nici prea tare. Se separa albusurile de galbenusuri, albusurile se bat spuma cu un praf de sare. Apoi se adauga treptat si in ploaie grisul, pana consistenta amestecului devine mai tare. Se incorporeaza galbenusurile si daca este nevoie mai adaugam foarte putin gris.
Aceasta compozitie se pune cu o lingurita in supa, iar pentru a se desprinde mai usor galustele de lingurita - aceasta se inmoaie in supa fierbinte!
Se acopera cu un capac si se lasa la fiert pana galustele au devenit pufoase.
La sfarsit dupa ce ai stins focul la supa se pune si patrunjelul tocat fin.

Pofta mare!



Subscribe to Our Blog Updates!




Share this article!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Return to top of page
Powered By Blogger | Design by Genesis Awesome | Blogger Template by Lord HTML