luni, 13 ianuarie 2014

Foccacia


Ingrediente:
  • 500 gr faina de grau
  • 300 ml apa calduta
  • un pliculet de drojdie
  • 2 linguri ulei de masline
  • un praf de sare
Se amesteca drojdia cu putina faina, putina apa calduta, un praf de zahar si un praf de sare si se lasa maiaua sa creasca timp de 15 minute. Se amesteca apoi restul de faina cu uleiul de masline si maiaua.
Se toarna treptat restul de apa calduta, si se amesteca continuu aluatul, pana se omogenizeaza. Trebuie sa rezulte un aluat omogen dar lipicios.
Se acopera cu un prosop curat si se lasa aluatul sa creasca aproximativ 30 minute.
Apoi se unge tava cu ulei si se pudreaza cu faina.Se toarna aluatul in tava, se unge cu foarte putin ulei de masline, si se presara oregano deasupra.
Se acopera tava si se mai lasa aluatul sa creasca inca 30-40 de minute. Apoi se inteapa aluatul cu furculita din loc in loc si se da tava la cuptor, pana se rumeneste si scobitoarea iese curata.


Se scoate tava din cuptor,  se acopera cu un prosop, pana cand se mai raceste putin focaccia. Se taie focaccia cat e inca destul de calduta si se serveste imediat.

Pofta mare!



Subscribe to Our Blog Updates!




Share this article!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Return to top of page
Powered By Blogger | Design by Genesis Awesome | Blogger Template by Lord HTML