marți, 14 mai 2013

Ciorba de miel

Ingrediente:

  • 1-1,5 kg bucatele miel (capatana, sira, coaste etc)
  • o ceapa mare
  • un pastarnac
  • o felie mare de telina
  • 200 g smantana
  • 2 galbenusuri
  • sare, piper macinat
  • leustean verde
  • 3 linguri orez

Intr-o oala cu 3 l apa se pune la fiert carnea de miel si se fierbe la foc potrivit luandu-se spuma, timp de 20-30 min, in functie de fragezimea carnii.
Se adauga zarzavatul tocat marunt sau dat pe razatoarea mare, mai putin ceapa care se toaca marunt.

Se mai fierbe totul inca 10 min dupa care se potrivete de sare, se adauga 2-3 linguri de orez spalat in prealabil.
Se lasa la fiert inca 10 min.
Intr-un castron mare se bat bine cele doua galbenusuri, smantana si un praf de piper macinat, se adauga un polonic de ciorba fierbinte, putin cate putin si se amesteca bine.

Amestecul din castron se adauga treptat in oala, amestecand in continuare si se mai lasa la foc mic cca 5 min.
La final se pune leustean verde tocat marunt sau,dupa gust, tarhon.
Pofta mare!



Subscribe to Our Blog Updates!




Share this article!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Return to top of page
Powered By Blogger | Design by Genesis Awesome | Blogger Template by Lord HTML