luni, 18 februarie 2013

Banuti de cartofi si branza

O reteta potrivita  pentru o gustare rapida, in serile in care vin prietenii in vizita, pentru jocuri sau  conversatie.
Ingrediente:
  • 300 g cartofi
  • 300 g faina
  • 2 oua
  • 3-4 linguri de unt
  • 150 g branza
  • 1 lingurita sare
  • 1/2 lingurita piper negru
  • 1/2 lingurita patrunjel
Cartofii se curata si se taie cubulete, se pun la fiert. Cand sunt gata se paseaza impreuna cu untul si se lasa sa se raceasca. Separat se bat oualele cu branza, sarea, piperul si patrunjelul.
 Se incorporeaza oualele in piureul de cartofi si apoi se adauga faina. Aluatul rezultat trebuie sa fie destul de omogen si dens, pentru a putea fi intins in foi. Se intinde o foaie grosuta, de aproximativ 1 cm si se decupeaza banutii in ce forma se doreste. Se aseaza intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se dau la cuptorul bine incins aproximativ 30-35 minute, sau pana se rumenesc.
Optional se pot unge cu un galbenus de ou inainte de a fi dati la cuptor, si presarat , chimen, mac, susan sau alte condimente dupa gust.

Pofta mare!

(reteta este preluata dintr-o revista, dar din pacate nu mai stiu cum se numeste revista).



Subscribe to Our Blog Updates!




Share this article!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Return to top of page
Powered By Blogger | Design by Genesis Awesome | Blogger Template by Lord HTML