sâmbătă, 14 ianuarie 2012

Tarta cu visine

Scotocind prin congelator am gasit ratacit un pachet de visine si am zis sa fac ceva bun  pentru zilele de sarbatoare.

Ingrediente:
Pentru blat: 
  • 1 pachet margarina
  • 2 oua
  • 60 g migdale
  • 150 g zahar
  • 300 g faina

Pentru crema:
  • 200 g unt
  • 200g zahar pudra
  • 300g lapte
  • 2 linguri de faina (sau amidon)
  • sucul de la o lamaie

Pentru jeleu:
  • 2 pliculete gelatina transparenta
  • siropul de la fructe
  • 4 linguri de zahar
Pentru blat se amesteca margarina cu zaharul pana devine spuma, se adauga cele 2 oua si apoi migdalele macinate si faina. Rezulta un aluat tare, dar usor de manevreat, care se intinde pe fundul unei forme de tarta. Se inteapa din loc in loc cu o furculita.Se da la cuptor aproximativ 30-40 minute, sau pana se rumeneste. Se lasa la racit cat se pregateste crema.
Pentru crema se amesteca laptele cu faina (sau amidonul)  si se pune pe foc si se amesteca continuu pana se face o crema moale. Se lasa la rece 15 min. Se adauga untul si sucul de la lamaie si zaharul.Se lasa 10 minute la racit si apoi se adauga peste blat. deasupra se presara visinile.
Pentru jeleu se dizolva gelatina in putina apa rece. Siropul de fructe se pune la foc mic si cand incepe sa clocoteasca se adauga zaharul si gelatina. Se amesteca continuu pana devine transparent. Se lasa 5 minute la racit si se adauga peste crema si fructe. Se lasa la rece 2-3 ore, apoi se serveste.

Pofta mare!



Subscribe to Our Blog Updates!




Share this article!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Return to top of page
Powered By Blogger | Design by Genesis Awesome | Blogger Template by Lord HTML