joi, 20 octombrie 2011

Castraveti si gogosari murati

A inceput sezonul rece si o data cu venirea frigului ne punem la punct camara, cu dulceturile facute in timpul verii, zarzavat si sosuri diverse, si muraturi.

Ingrediente:
Pentru otet mai avem nevoie de:
  • 4 l otet
  • 1 kg sare pentru muraturi
  • 1 punga de boabe de piper
  • 1 punga boabe de mustar
  • 1 punga de boabe de enibahar
  • 1 punga de foi de dafin
  • cateva linguri de zahar.

Pentru gogosari:
  • 10 kg gogosari  mari si frumosi
  • 1 kg morcov
  • 1 conopida mare
  • 1 telina mare
 

Se curata si se spala bine gogosarii, se taie felii. Se curata morcovul, telina si conopida. Se taie felii in ling morcovii, rondele telina iar conopida se desface in buchetele.
Se pune la fiert un vas incapator in care s-au adaugat urmatoarele: 2 l de otet, 6 l de apa si condimente. Cand s-a dizolvat sarea se adauga feliile de gogosar, si se fierb pana se inmoaie putin, cat sa fie putin elastice feliile. Se scot si se pun in borcan. Se realizeaza straturi alternative de gogosari, conopida, telina si morcovi.
Cand se raceste otetul se adauga peste gogosari si se leaga a doua zi si se depoziteaza intr-un loc racoros si ferit de lumina directa.Se pot desface peste 4-6 saptamani.



Pentru castraveti
  • 10 kg castraveti micuti si drepti
  • 1 legatura de hrean
Se spala si se taie capetele castravetilor, si apoi se aseaza ordonat in borcan. Intre randurile de castraveti se strecoara cate o fasie de hrean.

 Se pune la fiert un vas incapator in care s-au adaugat urmatoarele: 2 l de otet, 6 l de apa si condimente. Se stinge focul cand toata sare s-a dizolvat. Cand otetul s-a racit se adauga peste castraveti. Se leaga a doua zi si se depoziteaza intr-un loc racoros si ferit de lumina directa. Se pot desface peste 4-6 saptamani.

Pofta mare!



Subscribe to Our Blog Updates!




Share this article!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Return to top of page
Powered By Blogger | Design by Genesis Awesome | Blogger Template by Lord HTML