Ingrediente:
- 3 oua
- 200 g zahar
- 150 ml ulei
- 300 g iaurt
- 400 g faina
- 1 plic praf de copt
- 1-2 pliculete zahar vanilat
- 100 g stafide
- zeama de la o portocala
- cacao
Se bat spuma oualele cu zaharul pana se dizolva zaharul. Se adauga treptat uleiul (ca la maioneza). Se adauga iaurtul si se omogenizeaza bine compozitia. Se incorporeaza faina, zaharul vanilat si praful de copt, iar la final se adauga zeama de portocala.
Optional se pot adauga fulgii de ciocolata sau stafide in compozitie. Aluatul se imparte in doua parti aproximativ egale. Se adauga cacao in una din parti, cealalta parte ramane simpla.
Se toarna compozitia in tava speciala pentru briose, care a fost in prealabil unsa cu ulei, aproximativ trei sferturi din inaltimea formelor, alternand compozitia de cacao si cea de vanilie.
Se coc la cuptorul bine incins aproximativ 25-30 minute, sau pana devin aurii.
Pofta mare!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu