duminică, 9 iunie 2013

Clatite Banatene

Ingrediente:
  • 10 clatite
  • 250 g branza de vaci
  • 5 oua
  • 250 g zahar
  • 2 plicuri de zahar vanilat
  • 200 ml smantana
  • stafide
Branza se amesteca cu un ou intreg, 50 de grame de zahar, stafidele si un plic de zahar vanilat. Se umplu clatitele cu amestecul de branza si se impacheteaza ca sarmalele. Se aseaza intr-un vas termorezistent uns cu unt.
Se separa ouale, galbenusurile se mixeaza cu un plic de zahar vanilat, 80 de grame de zahar si smantana.


Crema de galbenusuri si smantana Se toarna peste clatite si se introduc in cuptorul preincalzit. Albusurile se bat spuma tare, apoi se adauga restul de 120 de grame de zahar si se continua baterea pana la completa dizolvare.

 
Dupa aproximativ 10 minute, cand crema de galbenusuri s-a inchegat pe margini, se scoate vasul din cuptor si se monteaza rapid pe deasupra bezeaua. Se reintroduc in cuptor pana se caramelizeaza bezeaua.

Pofta mare!



Subscribe to Our Blog Updates!




Share this article!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Return to top of page
Powered By Blogger | Design by Genesis Awesome | Blogger Template by Lord HTML