Ingrediente:
Pentru aluat:
-
350 g faina
-
1/2 lingurita sare
-
2 linguri zahar
-
220 g unt rece, taiat in cubulete
-
100 ml apa rece
Pentru umplutura:
- 500 g cirese fara samburi
- 150 g zahar
-
2 -3 lingurite amidon
-
un praf de sare
- 1 lingura suc de lamaie
- zahar vanilat
-
25g unt taiat in bucatele
Pentru aluat se amesteca faina cu sarea si zaharul, apoi se adauga
untul rece si se framanta cu degetele pana cand aluatul
capata aspectul unui pesmet grunjos.
Se adauga treptat apa rece si se amesteca
pana cand aluatul incepe sa se inchege. Se imparte-l in doua (3 sferturi
cu 1 sfert) si se formeaza doua bile de aluat. Bilele se aplatizeaza, se invelesc in folie alimentara si se dau la frigider pentru o ora.
Se spala si se curata de samburi ciresele. Se pun ciresele intr-un bol
impreuna cu zaharul, amidonul, sarea, zeama
de lamaie, zaharul vanilat si amesteca usor astfel incat fructele sa fie
acopereite de toate ingredientele. Se lasa sa stea asa 10-15
minute la frigider.
Se
intinde bila mai mare de aluat intr-o foaie mai mare decat tava de
tarta folosita. Se intinde foaia de aluat in tava si se da la rece.
Se intinde a doua bila si se taie in fasii de aproximativ 1-1.5 cm. Se aseaza fasiile pe o tava acoperita cu folie
alimentara si se dau la frigider.
Se incinge cuptorul si se asambleaza tarta.
Tava cu aluat se scoate din frigider, se adauga umplutura de cirese. Peste cirese se taie untul in bucatele mici.
Se acopera cu fasiile de aluat
pregatite incercand sa se formeze un fel de grilaj din ele deasupra
placintei. Se unge suprafata cu ou si presara putin zahar. Se da placinta la cuptor timp de aproximativ 45 minute, pana cand
aluatul se rumeneste. Cand este gata, se lasa placinta sa se raceasca timp de cel putin o ora inainte sa se felieze.
Pofta mare!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu