- 2-4 bucati carne de porc (cotlet sau ceafa)
- 250 ml supa de legume
- 150 ml smantana lichida pentru gatit
- 2 lingurite de piper roz
- 200-300 tagliatelle
- sare, piper negru
Fierbem intr-un vas incapator pastele (tagliatelle) cu un varf de sare. Cand pastele sunt gata se scurg de apa si se amesteca cu putin ulei. Carnea se unge cu putin ulei, se adauga sare, putin piper negru si se pune pe gratarul bine incins. Se intoarce friptura pe cealalta parte.
Boabele de piper roz se piseaza intr-un mojar. Se pune un vas pe foc si adaugam piperul roz, care se rumeneste. Se adauga apoi supa de legume.
Cand incepe sa fiarba adaugam smantana de gatit si se tine la foc mic aproximativ 5-6 minute, pana se ingroasa. Daca este nevoie se adauga un pic de sare.
Se aseaza in farfurie tagliatellele, deasupra friptura iar peste sosul. Se decoreaza cu cateva boabe de piper roz.
Pofta mare!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu