Ingrediente:
Pentru blat:
- 5 oua
- 300 g zahar
- 10 linguri de apa rece
- esenta de portocale
- 1 pliculet zahar vanilat
- 1 pliculet de praf de copt
- 250 g faina
Pentru crema:
- 1 pachet de unt
- 200 g de zahar pudra
- 1 pachet de budinca de ciocolata
- 3 linguri de cacao
- esenta de portocale
Pentru decor:
- 1 portocala mare
- 2 pachete de frisca lichida
- 200 g de zahar pudra
Se amesteca bine cele 5 oua cu zaharul, si se adauga treptat cate o lingura de apa, pana devine spuma. Se adauga esentele, apoi faina si praful de copt. Se toarna intr-o forma cilindrica tapetata cu hartie cerata si se da la cuptor pana se rumeneste, aproximativ 40-50 de minute. Se lasa la racit, si apoi se taie in 3 parti.
Intr-un vas se prepara budinca conform indicatiilor de pe plic. Separat intr-un incapator se amesteca energic untul cu zaharul, pana se dizolva tot zaharul. Se adauga apoi budinca, cacaoa si esenta de portocale.
Intr-un alt vas incepem sa amestecam frisca lichida pana incepe sa creasca si sa se intareasca. Adaugam zaharul si mai amestecam 5 minute.
Se insiropeaza blaturile cu suc de portocale indulcit. Se imparte crema de ciocolata in doua parti egale si incepem sa asamblam tortul.
Peste primul strat de blat se intinde cat mai uniform prima jumatate de crema de ciocolata, se adauga al doilea strat de blat si se repeta operatia. Se adauga apoi ultimul strat de blat.Se imbraca tortul cu frisca si se decoreaza dupa gust si imaginatie. Deasupra se aseaza aleatoriu felii de portocala glasate.
Pofta mare!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu