- 1 cutie de ananas rondele
- sucul din conserva de ananas
- 10 linguri zahar (pentru caramel)
- 10 linguri zahar (pentru aluat)
- 10 linguri de faina
- 2 oua
- 3 linguri de unt
- esenta de vanilie
- praf de copt
Intr-un alt vas se amesteca bine oualele cu zaharul, esenta de vanilie, sucul de ananas, faina si praful de copt.
Dupa ce s-a intarit caramelul se aseaza rondelele de ananas pe fundul vasului, iar deasupra se toarna aluatul. Se da la cuptor aproximativ 40-45 minute, sau pana se rumeneste aluatul. Se lasa la racit si dupa se rastoarna pe platou. Se poate decora cu fructe de sezon (capsuni, cirese) sau cu frisca.
Pofta mare!
Cautand ieri o reteta de prajitura cu ananas am dat peste reteta asta, iar azi am prestat-o, a iesit nemaipomenit de buna si aspectuoasa, am decorat-o cu frisca. Singurul lucru care nu l-am respectat a fost cantitatea de zahar din aluat, am pus doar 4 linguri pentru ca mi s-a parut prea dulce.Multumesc pentru reteta.
RăspundețiȘtergereMa bucur mult ca ti-a placut si mai ales ca ti-a iesit gustoasa. Sa o savurezi cu cei dragi! :*
RăspundețiȘtergere