joi, 9 iunie 2011

Prajitura cu ananas

 Ingrediente:
  • 1 cutie de ananas rondele
  • sucul din conserva de ananas
  • 10 linguri zahar (pentru caramel)
  • 10 linguri zahar (pentru aluat)
  • 10 linguri de faina
  • 2 oua
  • 3 linguri de unt
  • esenta de vanilie
  • praf de copt
Intr-un vas incapator se pun 10 limguri de zahar si 3 linguri de unt si se pune pe foc. Se lasa sa se caramelizeze si apoi se acopera paretii vasului cu caramelul.
Intr-un alt vas se amesteca bine oualele cu zaharul, esenta de vanilie, sucul de ananas, faina si praful de copt.
Dupa ce s-a intarit caramelul se aseaza rondelele de ananas pe fundul vasului, iar deasupra se toarna aluatul. Se da la cuptor aproximativ 40-45 minute, sau pana se rumeneste aluatul. Se lasa la racit si dupa se rastoarna pe platou. Se poate decora cu fructe de sezon (capsuni, cirese) sau cu frisca.



    Pofta mare!



    Subscribe to Our Blog Updates!




    Share this article!

    2 comentarii:

    1. Cautand ieri o reteta de prajitura cu ananas am dat peste reteta asta, iar azi am prestat-o, a iesit nemaipomenit de buna si aspectuoasa, am decorat-o cu frisca. Singurul lucru care nu l-am respectat a fost cantitatea de zahar din aluat, am pus doar 4 linguri pentru ca mi s-a parut prea dulce.Multumesc pentru reteta.

      RăspundețiȘtergere
    2. Ma bucur mult ca ti-a placut si mai ales ca ti-a iesit gustoasa. Sa o savurezi cu cei dragi! :*

      RăspundețiȘtergere

    Return to top of page
    Powered By Blogger | Design by Genesis Awesome | Blogger Template by Lord HTML