- 1 cutie foi pentru lasagna
- 500 g carne de vita tocata
- 200g unt
- 2 cepe
- 1 morcov
- 4 rosii
- 2 ardei grasi: unul galben si unul verde
- catei de usturoi dupa gust
- condimente: boia de ardei dulce sau iute (dupa preferinte) sare, piper, cimbru.
- 250 g pasta de rosii
- 500 ml apa.
- 100g unt
- 150g faina
- 1 litru lapte
- 1 lingura smantana
- sare, piper alb.
Intr-un vas punem la calit ceapa tocata marunt in 200 g unt pana devine aurie, se adauga morcovul dat pe razatoare, si ardeii taiati cubulete, usturoiul si condimentam dupa gust.
Dupa ce s-au calit legumele se adauga carnea tocata si se amesteca bine. Se lasa la calit amestecul.
Se adauga pasta de tomate si apa si se lasa la fiert pana scade.
Intre timp pregatim sosul béchamel.
Intr-un vas se pune untul la topit. Se adauga cu grija faina ca sa se formeze cocoloase si se adauga laptele. Dupa ce s-a omogenizat bine se adauga smantana si condimentele. Se lasa pe foc pana se ingroase amestecand continuu.
Urmeaza asamblarea. Intr-o tava unsa cu unt se aseaza un star de foi de lasagnia, apoi un strat de sos Bolognese, un stat de sos Béchamel si pest presaram parmezan.
Urmeaza al doilea strat de foi de lasagna, sos Bolognese, sos Béchamel si din nou parmesan. Continuam pana se termina sosul Bolgnese. Peste ultimul strat de foi de lasagna, se toarna sosul béchamel care a mai ramas apoi presaram din abundenta cu parmesan.
Se da la cuptorul bine incalzit cam 35-40 de minute sau pana se rumeneste.
Pofta mare!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu