Ingrediente:
Blat :
- 5 oua,
- 5 linguri zahar,
- 5 linguri faina,
- 1/2 pachet praf de copt
- 8 oua intregi
- 1 l lapte
- 3 plic zahar vanilat
- 8 linguri zahar
- 200-300 gr piersici
Se caramelizeaza cele 8 linguri de zahar in vasul in care urmeaza sa punem compozitia si il intindem pe peretii acestuia. Lasam vasul la racit. Intre timp pregatim cele necesare cremei de zahar ars astfel: se amesteca cele 8 oua, cele 8 linguri de zahar si 3 plicuri de zahar vanilat. Se adaugam peste 1 l de lapte si se omogenizeaza bine, adaugand si fructele taiate cubulete. Se rastoarna aceasta compozitie in vasul in care este intins zaharul caramelizat.
Urmeaza prepararea blatului. Se separa cele 5 oua. La cele 5 galbenusuri se adauga 5 linguri de zahar si se freaca spuma. Cele 5 albusuri se bat spuma tare si se adauga peste galbenusurile frecate .Se amesteca usor si se adauga apoi cele 5 linguri de faina treptat si 1/2 de praf de copt.
Compozitia de piscot se pune deasupra compozitiei de crema de zahar ars si se da la cuptorul preincalzit initial la foc mai mare cca 5 minute , apoi se da la foc mic pana cand crema se desprinde de marginea oalei cand o inclinam. Se serveste rece.
Pofta mare!
"A decision today changes tomorrow forever."
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu