Ingrediente:
- 1 kg dovleac
- 4 linguri unt
- 2 cepe medii
- 3-4 catei de usturoi
- 1/4 lingurita ardei iute pisat
- 2 lingurite praf curry
- 1/2 lingurita coriandru pisat
- 1 lingurita chilli
- sare si piper
- 2 l zeama de pui
- smantana
Intre timp se curata si se toaca cubulete ceapa. Se pune la calit in unt si se adauga usturoiul. Se adauga condimentele si cand s-a racit dovleacul taiat in cubulete cat mai mici.
Dupa ce s-a calit dovleacul se adauga jumatate din cantitatea de zeama de pui si se fierbe 10-15 minute la foc potrivit.
Dupa ce a fiert se paseaza in blender, pana toate ingredientele se omogenizeaza. Se mai pune la fiert in restul de zeama de pui aproximativ 15-20 minute la foc mic. Se serveste cu o lingura de smantana si crutoane.Pofta mare!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu