luni, 30 iulie 2012

Dulceata de smochine

Ingrediente:
  • 50-80 de smochine in functie de marime (astfel incat sa iasa o farfurie adanca plina cu varf)
  •  1 kg zahar
  •  250 ml apa
  •  2 lamai
Se spala bine smochinele, se taie coditele si se lasa la uscat pe un prosop de hartie. Intre timp se prepara un sirop din zahar si apa, si  se adauga zeama de la doua lamaie. Se pun apoi smochinele in sirop si lasa sa fiarba, la foc mic, aproximativ 30 de minute.
Sau pana s-a inchegat siropul. Se amesteca din cand in cand cu grija pentru a nu sfarama fructele.
Dupa ce se opreste focul se lasa putin la racit, si apoi se toarna in borcane bine spalate si uscate care se sigileaza cu capac.

Pofta mare!



Subscribe to Our Blog Updates!




Share this article!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Return to top of page
Powered By Blogger | Design by Genesis Awesome | Blogger Template by Lord HTML