Ingrediente:
Aluat:
- 1 pachet de margarina
- 2 oua intregi
- 250 g zahar
- 350 g faina
- esenta de vanilie, rom, coaja de lamaie
- 1 pachet de budinca cu diverse arome
- 500 ml lapte
- 4 linguri de zahar
- fructe: portocale, banane, kiwi etc
- frisca
- ciocolata rasa
Se amesteca zaharul cu margarina si se adauga treptat cate un ou. Se adauga aromele si faina si se amesteca pana cand aluatul capata consistenta unei plasteline.
Se modeleaza tartele in formele speciale, se inteapa fundul formelor cu furculita de cateva ori, ca sa se coaca uniform si se dau la cuptorul incins in prealabil aproximativ 20 minute.
Se scot din forme si se lasa la racit.
Intre timp se prepara crema. Intr-un vas se pune la fiert laptele, cand incepe sa clocoteasca se adauga budinca si se amesteca continuu pana incepe sa se lege compozitia. Se adauga zaharul si se mai fierbe 2 minute. Se laca 10 minute la racit si apoi se toarna in forme.
Se orneaza cu fructe si frisca.
Pofta mare!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu