Ingrediente:
- 2 oua
- 200 gr zahar
- 200 ml ulei
- 300 ml iaurt
- sucul si coaja de la o lamaie
- 400 gr faina
- 1 plic praf de copt
- 500 g visine (din compot, proaspete, sau congelate)
- 200 g stafide
Se amesteca bine oule cu zaharul cu mixerul pana compozitia isi dubleaza volumul. Se adauga uleiul cate putin, apoi coaja de la lamaie si lamaia stoarsa. Se adauga iaurtul si se amesteca in continuare. Se adauga praful de copt si faina. Se adauga visinile si stafidele si se incorporeaza cu miscari usoare in aluat.
Tava speciala penreu briose se unde cu unt si se umple cu aluat fiecare loc pentru briosa.
Se da la cuptor aproximativ 30 minute sau pana devin aurii.
Se lasa la racit 30-60 minute, apoi se servesc alaturi de o cana mare de ciocolata calda.
Pofta mare!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu