duminică, 23 octombrie 2011

Sos picant de gogosari

Ingrediente:
  • 3 kg de gogosari
  • 1 kg ceapa
  • ardei iute (dupa gust)
  • 1 cana ulei
  • 3/4 cana otet
  • 1.5 cana zahar
  • 5 linguri de sare
  • 1 l suc de rosii

Se spala si se curata gogosarii, apoi se taie in felii subtiri. Se curata si se toaca cubulete ceapa.
Intr-un vas incapator se pune la calit in ulei ceapa. Cand devine translucida se adauga sarea, zaharul, otetul, ardeii iuti si gogosarii si sucul de rosii. Se lasa la foc mic 10 minute.
Se da apoi aproximativ 2 ore la cuptor. Cand a sosul a scazut suficient se opreste focul si se lasa la racit. Se pune in borcane inchise ermetic si se depoziteaza intr-un loc racoros si ferite de lumina directa.


 Se poate folosi la sosuri pentru spaghete, friptura sau chiar in ciorbe.

Pofta mare!



Subscribe to Our Blog Updates!




Share this article!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Return to top of page
Powered By Blogger | Design by Genesis Awesome | Blogger Template by Lord HTML