Pentru foi avem nevoie de:
- 500 g faina,
- 1/2 lingurita sare,
- 3 linguri de ulei,
- 10-15 g drojdie proaspata,
- apa calda cat cuprinde;
Pentru umplutura:
- dovleac ras,
- zahar,
- scortisoara.
Din ingredientele pentru foi se framanta o coca, care se lasa sa se odihneasca cel putin 15 minute. Apoi se intind foile cu aproximatie 4-5 foi, cat mai subtiri. Se rade dovleacul; se presara scortisoara.
Se intinde foaia si se pune dovleac pe ea, apoi se pun 3 linguri de ulei peste dovleac si 2-3 linguri de zahar.
Se repeta pasii cu toate cele 5 foi, terminand cu o foaie de coca care se unge cu galbenus de ou si se presara cu zahar.
Se pune in tava si se coace la 180 de grade, cca 30-40 min.
Pofta-buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu