duminică, 14 noiembrie 2010

Dulce placinta de dovleac

Un desert simplu de facut pentru o zi frumoasa de duminica.

Pentru foi avem nevoie de:
  • 500 g faina, 
  • 1/2 lingurita sare,
  • 3 linguri de ulei, 
  • 10-15 g drojdie proaspata, 
  • apa calda cat cuprinde;
Pentru umplutura:
  • dovleac ras, 
  • zahar,
  • scortisoara.
Mod de preparare


Din ingredientele pentru foi se framanta o coca, care se lasa sa se odihneasca cel putin 15 minute. Apoi se intind foile cu aproximatie 4-5 foi, cat mai subtiri. Se rade dovleacul; se presara scortisoara.
Se intinde foaia si se pune dovleac pe ea, apoi se pun 3 linguri de ulei peste dovleac si 2-3 linguri de zahar.
Se repeta pasii cu toate cele 5 foi, terminand cu o foaie de coca care se unge cu galbenus de ou si se presara cu zahar.
Se pune in tava si se coace la 180 de grade, cca 30-40 min.



Pofta-buna!



Subscribe to Our Blog Updates!




Share this article!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Return to top of page
Powered By Blogger | Design by Genesis Awesome | Blogger Template by Lord HTML