- 400-500 g carne de porc tocata
- 6 linguri sos de soia
- 4 linguri sos de chilli dulce sau picant in functie de gust
- 2 morcovi
- 2 cepe (de preferat verzi)
- 200 g taitei subtiri
- 1 pahar de vin alb
- 1 lingura de malai
- ulei de masline
- sare
- piper
Carnea tocata se pune intr-un bol si se adauga peste aceasta sosul de soia, sosul chilli, malaiul si vinul si se da la rece timp de 30 de minute.
Intre timp, se curata si se rade morcovul. Se curata si se taie rondele cat mai mic ceapa si se pun deoparte. Intr-un vas separat se pune apa la fiert pentru taitei. Dupa ce a fiert apa, se opreste focul, se adauga taiteii si se lasa acoperiti timp de 5 minute, pana se inmoaie.
Dupa cele 30 de minute, se pune tigaia la incins cu o lingura de ulei de masline. Se adauga carnea impreuna cu marinada si se lasa pana fierbe.
Cand incepe sa fiarba, se adauga morcovul si ceapa. Se fierbe pana scade sosul si se gateste foarte bine carnea Este posibil sa mai fie nevoie sa adaugam o cana de vin sau apa.
Cand s-a facut carnea impreuna cu legumele, se adauga taiteii, se amesteca bine si se mai lasa 2 minute pe foc. Se serveste imediat.
Pofta mare!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu