Ingrediente:
- 1 l lapte
- 400 g orez
- 8 linguri de zahar
- 50 g unt
- 6-8 linguri pesmet
- 6-7 mere
- scortisoara
- 1 lamaie
- 5-6 linguri gem acrisor
- 3 albusuri
Intre timp se unge cu unt o tava termorezistenta si se acopera cu un strat gros de pesmet.
Se curata merele si se taie in felii subtiri. Se pun intr-un vas impreuna cu zeama de la lamaie, 3-4 linguri de zahar si un praf de scortisoara si se calesc pana se topeste tot zaharul. Deasupra statului de pesmet se aseaza orezul fiert si se niveleaza cu o lingura, peste orez se adauga merele calite si gemul.
Albusurile se bat spuma cu un praf de sare si 2-3 linguri de zahar pudra. Se toarna spuma peste mere. Si se da la cuptorul bine incins 30-40 minute sau pana se rumeneste uniform.
Pofta mare!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu