vineri, 31 ianuarie 2014

Orez cu mere la cuptor

Cand vremea de afara este foarte mohorata sau rece imi place sa prepar ceva cu scortisoara sau vanilie pentru a anima toata casa. De data aceasta am ales ceva cu scortisoara care sper sa va placa.

Ingrediente:
  • 1 l lapte
  • 400 g orez
  • 8 linguri de zahar
  • 50 g unt
  • 6-8 linguri pesmet 
  • 6-7 mere
  • scortisoara
  • 1 lamaie
  • 5-6 linguri gem acrisor
  • 3 albusuri
Se pune la fiert laptele, cand da in clocot se adauga orezul si se fierbe aprozimativ 20 minute. Se adauga 2 linguri de zahar si se mai fierbe 5 minute.

Intre timp se unge cu unt o tava termorezistenta si se acopera cu un strat gros de pesmet.
Se curata merele si se taie in felii subtiri. Se pun intr-un vas impreuna cu zeama de la lamaie, 3-4 linguri de zahar si un praf de scortisoara si se calesc pana se topeste tot zaharul.
Deasupra statului de pesmet se aseaza orezul fiert si se niveleaza cu o lingura, peste orez se adauga merele calite si gemul.
Albusurile se bat spuma cu un praf de sare si 2-3 linguri de zahar pudra. Se toarna spuma peste mere. Si se da la cuptorul bine incins 30-40 minute sau pana se rumeneste uniform.
Pofta mare!



Subscribe to Our Blog Updates!




Share this article!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Return to top of page
Powered By Blogger | Design by Genesis Awesome | Blogger Template by Lord HTML