Blat:
- 300 g faina
- 450 g zahar
- 275 g unt
- 3 oua
- 1 si 1/2 lingurita cacao
- 240 g iaurt
- 1 praf de copt
Crema:
- 250 g crema de branza
- 250 g mascarpone
- 75 g unt
- 150 g zahar pudra
- coaja de portocale
- lichior/ suc de portocale
Decor:
- afine, mure
- coacaze rosii
- capsuni
Se imparte in jumatate compozitia si se aseaza intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Se da la cuptor pentru 35-40 minute. Se scoate tava din cuptor, se lasa la racit blatul, apoi se coace cealalta jumatate de compozitie. Rezultand astfel 2 blaturi de aceeasi dimensiune si perfect plate.
Pentru crema se mixeaza untul la temperatura camerei cu crema de branza si mascarpone. Se adauga zaharul, coaja si lichiorul/ sucul de portocale.
Dupa ce blaturile s-au racit, se pune pe un platou primul blat, se adauga jumatate din cantitatea de crema si jumatate din fructele spalate. Se aseaza cel de-al 2-lea blat deasupra,se adauga restul de crema si ornam cu restul de fructe.
Pofta mare!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu