duminică, 19 mai 2013

Tort cu crema de branza si fructe de padure

Ingrediente:
Blat:
  • 300 g faina
  • 450 g zahar
  • 275 g unt 
  • 3 oua
  • 1 si 1/2 lingurita cacao
  • 240 g iaurt
  • 1 praf de copt

 Crema
  • 250 g crema de branza
  • 250 g mascarpone
  • 75 g unt
  • 150 g zahar pudra
  • coaja de portocale
  • lichior/ suc de portocale

Decor:
  • afine, mure
  • coacaze rosii
  • capsuni
Se  mixeaza untul la temperatura camerei cu zaharul pana ce compozitia capata o consistenta cremoasa. Se adauga ouale pe rand, mixand dupa fiecare. Adaugam iaurtul, cacaoa, faina si praful de copt, amestecand bine cu o spatula pana se omogenizeaza bine compozitia.
Se imparte in jumatate compozitia si se aseaza intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Se da la cuptor pentru 35-40 minute. Se scoate tava din cuptor, se lasa la racit blatul, apoi se coace cealalta jumatate de compozitie. Rezultand astfel 2 blaturi de aceeasi dimensiune si perfect plate. 

Pentru crema se mixeaza untul la temperatura camerei cu crema de branza si mascarpone. Se adauga zaharul, coaja si lichiorul/ sucul de portocale. 

Dupa ce blaturile s-au racit, se pune pe un platou primul blat, se adauga jumatate din cantitatea de crema si jumatate din fructele spalate. Se aseaza cel de-al 2-lea blat deasupra,se adauga restul de crema si ornam cu restul de fructe.
Pofta mare!



Subscribe to Our Blog Updates!




Share this article!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Return to top of page
Powered By Blogger | Design by Genesis Awesome | Blogger Template by Lord HTML