Ingrediente:
- 300 g cartofi
- 300 g faina
- 2 oua
- 3-4 linguri de unt
- 150 g branza
- 1 lingurita sare
- 1/2 lingurita piper negru
- 1/2 lingurita patrunjel
Se incorporeaza oualele in piureul de cartofi si apoi se adauga faina. Aluatul rezultat trebuie sa fie destul de omogen si dens, pentru a putea fi intins in foi. Se intinde o foaie grosuta, de aproximativ 1 cm si se decupeaza banutii in ce forma se doreste. Se aseaza intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se dau la cuptorul bine incins aproximativ 30-35 minute, sau pana se rumenesc.
Optional se pot unge cu un galbenus de ou inainte de a fi dati la cuptor, si presarat , chimen, mac, susan sau alte condimente dupa gust.
Pofta mare!
(reteta este preluata dintr-o revista, dar din pacate nu mai stiu cum se numeste revista).
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu