Ciorba de peste
Ingrediente:
- 350-400 gr peste (biban de mare, halibut, dorada)
- 1 ceapa
- 1 morcov
- 2 ardei grasi mari
- 100 ml bulion
- 1 rosie coapta
- 1/4 legatura patrunjel
- 1 fir leustean (sau marar)
- 2 linguri ulei
- 1 l bors
- leustean
Se curata si se spala pestele, se taie in bucati potrivite. Legumele se taie in bucatele
mici si se pun la fiert. Rosiile se oparesc si se curata de
coaja apoi se dau prin razatoare si se pun la fiert. Cand legumele sunt aproape fierte se pune borsul si se sareaza dupa gust. Cand
clocoteşte ciorba, se adaugă bucăţile de peşte impreună cu capul şi se
fierb circa 20-30 minute, pană cand se inmoaie. Carnea este fiarta atunci cand furculita intră cu
uşurinţă in carne. Seopreste focul si se adauga leustean tocat marunt.
Pofta mare!
Share this article!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu