- un pui
- 2 morcovi
- 1 pastarnac
- 2 cepe
- 2oua
- gris
- sare
- o legatura patrunjel
Se urmareste sa se ia spuma si se adauga in timpul fierului un praf de sare.
Dupa fierbere se scot cepele si pastarnacul si se reduce focul.Intre timp se prepara galustele din oua, gris si sare.
Consistenta galustelor sa nu fie nici prea moale nici prea tare. Se separa albusurile de galbenusuri, albusurile se bat spuma cu un praf de sare. Apoi se adauga treptat si in ploaie grisul, pana consistenta amestecului devine mai tare. Se incorporeaza galbenusurile si daca este nevoie mai adaugam foarte putin gris.
Aceasta compozitie se pune cu o lingurita in supa, iar pentru a se desprinde mai usor galustele de lingurita - aceasta se inmoaie in supa fierbinte!
Se acopera cu un capac si se lasa la fiert pana galustele au devenit pufoase.
La sfarsit dupa ce ai stins focul la supa se pune si patrunjelul tocat fin.
Pofta mare!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu