- 1.5 l apa
- 1.5-2 kg rosii
- 3 cepe medii
- 1 morcov
- o mina de fasole grasa
- 3 ardei grasi
- o legatura de patrunjel
- sare, piper, delicat si alte condimente dupa gust.
Intr-o oala incapatoare se pun la calit in cateva linguri de ulei ceapa, morcovul si ardeii. cand ceapa a devenit aurie se adauga apa si se lasa la fiert. Intre timp se decojesc rosiile si se taie in bucati medii spre mari. Dupa ce a dat in clocot apa se adauga fasolea grasa rupta in bucati mai mici si condimentele. Se mai lasa la fiert 10 minute. Se adauga rosiile si se lasa la fiert 15-20 minute. Se opreste focul si se adauga patrunjelul taiat marunt.
Se poate servi si calda si "rece" la temperatura camerei. este ideala pentru zilele calde de vara, fiind racoritoare si totusi nutritiva.
Pofta mare!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu