Sezonul dulceturilor si gemurilor continua cu dulceata de piersici, parfumata si aromata.
Ingrediente:
- 4 kg de piersici coapte
- 1-2 kg zahar.
Se pune la fiert un vas cu apa mare si incapator. Pana fierbe apa se spala fructele si se observa daca au lovituri sau taieturi. Cand fierbe apa se stinge focul se pun fructele la oparit. Se lasa aproximativ 5-10 minute. Se spala cu apa rece si se curata de coaja si se indeparteaza samburele. Pulpa astfel obtinuta se taie cubulete si se pune in vasul in care se va fierbe dulceata. Se adauga zaharul, in functie de cat de dulci sunt fructele si se lasa peste noapte la rece. A doua zi se fierb la foc potrivit aproximativ o ora, sau se da la cuptor dupa ce s-a luat toata spuma.
Cand dulceata este gata se ia oala de pe foc si se lasa putin la racit. Se toarna dulceata in borcane cu filet. Se depoziteaza borcanele in camara pana este timpul sa preparam bunatati cu dulceata.
Pofta mare!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu